Rólunk

DIGITAL – Innovációs tradíció

 

 

DIGITAL Kft. 1986 óta végzi rendszerintegrációs tevékenységét. Cégünk fő profilja a felhasználói igényeknek megfelelő hardver és szoftver rendszerek kulcsrakész szállítása. Célunk a rendszerkomponensek összekapcsolása oly módon, hogy az eredeti funkcionális és technikai jellemzőiket minden részletre kiterjedően, egy új, együttműködő rendszerré egyesítsük.

Már a kezdeti években is nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy az informatikai termékeket, megoldásokat komplexen, az ügyfeleink működését, piaci helyzetének erősítését szolgáló komponensnek tekintsünk. Ezt a szemléletet a műszaki egyetemet a 80-as években végzett kollégáink tovább erősítették, amivel kialakult egy olyan szakmai hozzáállás, ami a mai napig meghatározza a DIGITAL Kft. működését.

A hazai informatikai piac fejlődésével összhangban alakult ki a DIGITAL Kft. mai tevékenységi köre is. Ügyfeleink igényeinek megfelelően kiemelt tudást szereztünk szerverfarmok, hálózatok és kapcsolódó biztonsági megoldások tervezésében, kivitelezésében és üzemeltetésében.

Egyben megszületett az a szakmai döntés is, hogy megoldásainkhoz a maga területén vezető vízióval és megoldással rendelkező gyártók termékeit és szolgáltatásait vesszük az egyes komponensek alapjául.

Így alakult, hogy szerver-, tároló-, valamint hálózati aktíveszköz infrastruktúra tervezéséhez többnyire a Hewlett-Packard Enterprise megoldásait ajánljuk. Az infrastruktúra szoftveres rétegéhez elsődlegesen a Microsoft, a VMware és a Veeam termékeit, szolgáltatásait javasoljuk.

IT biztonság területén számos gyártó megoldását használjuk és képviseljük, de közülük is kiemelten foglalkozunk Sophos, Sonicwall, Watchguard, Netwrix és ESET termékekkel.

Egyedi üzleti igények fejlesztéshez pedig szoftverfejlesztőink open source eszközöket preferálnak.

Az utóbbi évek trendjeinek és ügyfél igényeinek megfelelően foglalkozni kezdtünk a hagyományos földi adatközponti megoldásoktól eltérő hibrid- és felhő infrastrukturális megoldásokkal is. Ezen a területen 2022-ben megszereztük a Microsoft Gold Cloud Platform kompetencia partneri minősítését, és egyik munkánkról egy nemzetközi Microsoft esettanulmány is készült.

Fontosnak tartjuk, hogy a szakértelmünket folyamatosan naprakészen tartsuk, ezért szakembereink a folyamatos projekteken és napi problémamegoldáson felül a gyártók által támasztott vizsgákat is teljesítik. Ennek köszönhetően kollégáink rendelkeznek például Microsoft Azure Solutions Architect Expert, HPE Accredited Technical Professional vizsgákkal.

Az elmúlt években elvégzett komplex Microsoft alapú infrastruktúra munkáink tovább erősítették piaci megbecsülésünket. Büszkék vagyunk, hogy egy több mint 1 000 főt foglalkoztató hatóság a Lotus Notes – MS Exchange migrációjára a DIGITAL Kft. szakembereit kereste meg. Az országban elsők között végeztük el egy pénzintézet teljes IT infrastruktúrájának felhőbe költöztetését, illetve, hogy napjainkban is olyan projektekben vehetünk részt, mint az ország egyik legnagyobb foglalkoztatójának AD konszolidációja.

ÉRDEKESSÉGEK

Az alapítás első évében a Központi Fizikai Kutató Intézet megbízásából a TPA számítógépek (DEC kompatibilis Microvax) országos márkaszerviz feladatait láttuk el, de hamarosan a technológia fejlődése és az igények változása miatt az IBM kompatibilis számítógépek piaca felé is nyitottunk.

1989-ben – az országban másodikként – viszonteladói szerződést kötöttünk a Hewlett-Packard cég számítógépeinek és perifériáinak forgalmazására, aminek eredményeként 1991-ben a Hewlett-Packard Magyarország Kft. VAR partnere lettünk.

1993-ban vettük fel a kapcsolatot a struktúrált hálózatok tervezése és telepítése terén akkor piacvezető AT&T céggel, és Systimax PDS nevű rendszerének alkalmazásával – például az OTP Bank Rt. fiókhálózatának közel 100 fiókjánál – építettünk ki integrált hálózati rendszereket.

A megszerzett szakértelemnek és a minőségi munkának köszönhetően cégünket bízták meg a Praktiker áruházlánc magyarországi áruházaiban (R&M freenet kábelezés, Nortel Networks és RIT aktív elemek), illetve az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala által kiírt Phare-tender keretén belül megnyert és – 40 nap alatt 22 városban – kivitelezett lokális informatikai hálózat kiépítésével.

1999 őszétől a Miniszterelnökség Közbeszerzési Igazgatóságának Hivatala (jelenleg már DKÜ) és a Hewlett-Packard Magyarország között létrejött szerződés értelmében cégünk, mint „Minősített szállító” vehetett részt a központosított közbeszerzés keretében történő szállításokban. Cégünk jelenleg is több DKÜ szerződésben konzorciális tag.

A Budapesti Gazdasági Főiskola (jelenleg Egyetem) vezetése 2009 elején határozta el, hogy az intézmény területén a hallgatók és a munkatársak számára wifi hálózatot létesít, melynek a tervezésével és kivitelezésével a DIGITAL Kft.-t bízták meg. A vezeték nélküli hálózat 232 db hozzáférési pontból és 2 központi vezérlőből áll, a kari épületekre, a Rektorátusra és a kollégiumokra terjed ki. A rendszer újratervezésére 2022-ben ismét a DIGITAL Kft.-t kérték fel.

Az ECDMS nevű egészségügyi-rendszerünk 2017-es indulása óta közel 14 000 beteg több, mint 100 000 űrlapja került feltöltésre a projektben résztvevő közel 60 intézet által.

2017-ben egy több, mint 1 000 felhasználóval rendelkező hatóság bízta meg a DIGITAL Kft.-t, hogy a Lotus Notes Microsoft Exchange migrációban tervezze meg és szakértőként segítse az átállásuk lépéseit.

2018-ban egy hazai keményítő- és alapanyaggyártó vállalat zöldmezős beruházásként induló gyár adatközpontjának megtervezésére és üzembehelyezésére kaptunk felkérést.

2021-ben a Lombard Lízing Zrt. anyacégének köszönhetően újra struktúrálta magyarországi működését, és a mai nap is AxFina Hungary Zrt.-ként végzi tevékenységét. A döntéssel párhuzamosan a helyi adatközpontot teljes egészében Microsoft 365 és Microsoft Azure környezetbe kellett költöztetni, valamint ennek 7/24-es üzemeltetésével is a DIGITAL Kft.-t bízták meg.