Új, komplex tevékenység-optimalizáló módszertan segíti a diszpécser társaságokat

2014.12.09.

A DIGITAL Kft. közel 105 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A közel 150 millió forint összköltségvetésű beruházásból komplex tevékenység-optimalizáló módszertan valósult meg.

 A pályázat célja egy olyan egyedülálló, összetett módszertan és kiszolgáló rendszer kutatásfejlesztése volt, amely alkalmazásával automatizálható az egyes szolgáltatók (elsősorban taxi társaságok) optimális járművezénylése. A módszertan több szempontot, – például az ügyfelek várakozási idejének minimalizálását, a sofőrök egyenletes leterhelését és az azokat befolyásoló tényezőket is figyelembe veszi.

A módszertan alkalmazása a flotta logisztikáját, működését teszi hatékonyabbá, eredményesebbé, és további szolgáltatásokat nyújthat az ügyfeleknek.

A kutatási eredmények használatával a szolgáltató társaságok számára kialakítható egy olyan biztonsági rendszer, amely segítségével vészhelyzet esetén azonnal beazonosítható a jármű tartózkodási helyszíne, így jelentősen megrövidülhet a segítségnyújtás ideje. A módszer komplexitása nem csak a társaságok oldaláról egyedülálló, hanem az ügyfél szempontjából is egyéni szolgáltatásokkal jelentkezik.

A tevékenység-optimalizáló módszertan és rendszer elsődleges felhasználói célcsoportja a taxi társaságok, de az eredményeket továbbfejlesztve hatékonyan alkalmazhatják a diszpécser területen tevékenykedő szolgáltatók (futár, ételszállítás, logisztikai/szállítmányozó társaságok) is.

DIGITAL Számítástechnikai Kereskedelmi-és Szolgáltató Kft.
Cím: 6723 Szeged, Csongrádi sgt. 83.
További információ:
Váli Gábor
E-mail: ValiG@digital.co.hu
Tel.: +36-62-488-380
Honlap: www.digital.co.hu

www.ujszechenyiterv.gov.hu